Mám v hlavě dvě holky

Kluci v kapele říkali, že už jednu holku mám

Na webu je asi milion článků o tom, jak být vědomý muž nebo vědomá žena, a jak žít v přítomnosti
Co to je, ale do prdele, ten vědomý způsob života?

Mysl je rozdělena na dvě části na vědomou a nevědomou část a rozdíl mezi nimi je tak zásadní, že možná stojí za to jim věnovat pozornost, protože to maj holky přeci tuze rády.
Budu jim říkat nevědomá a vědomá holka, aby to bylo zajímavější.

Kdo je ta nevědomá holka?

Nevědomá holka je taková naše autopilotka, která převezme vládu v naší hlavě ve chvíli, když začneme přemýšlet a nemáme čas se věnovat tomu, co se děje kolem nás.

Znáš to, jedeš na dálnici a začneš přemýšlet třeba nad jednáním, které ti začíná za dvě hodiny v Brně a najednou zjistíš, že jsi projel 30 km po D1 a nevíš, nepamatuješ si, co se dělo.

Kde se vzala tahle holka?
Ta nevědomá holka vznikla kopírováním chování, které jsme vnímali jako děti od našich rodičů, lidí v našem okolí a velký vliv na tuhle holku mělo i prostředí v kterém jsme vyrůstali.

Jsme opičky, a tak se opičíme.
Prostě Ctrl C a Ctrl V do dětské hlavičky a je to, jak jednoduché.

Pokud tvoje máma řešila problémy chlastem, tak se vsadím, že k podobnému řešení budeš mít sklony i ty.

Když tedy moc přemýšlíme, což děláme prakticky stále, tak nepoužíváme Vědomou holku, ale ta Nevědomá myška má pré a její nastavené vzorce a automatické reakce to slušně rozjíždějí.

V náruči nevědomé holky tedy:

  1. Většinu akcí řídí naučené programy pocházející z dětství.
  2. Většina podvědomých programů jsou negativní reakce.
  3. Tyto nevědomé programy jsou napojeny hlavně na strachy.

95% našeho času řídí Nevědomá holka a na tu Vědomou holčičku máme pak sotva 5 %.


Vědomá holka

Vědomá holka je pro mě mnohem důležitější, mám jí moc rád a možná i proto, že odříkaného chleba největší krajíc.
Snažím se s ní trávit co nejvíc času, ale není to tak jednoduché v dnešní době, kdy se na mě neustále z medií sypou zajímavé zprávy plné rozkoše .

Vědomá holka totiž reaguje mnohem lépe na podněty, které se mi dějí v životě. Když jsem s ní, tak si to o mnoho více užívám a najednou cítím, že mnohem více žiju.
Mohu mnohem lépe reagovat na situace, zapojuji a používám kreativitu, cit a mé rozhodnutí bývají častěji správné a připadám si, že tvořím.

Naopak, když jsem s tou Nevědomou holkou, tak mám pocit, že mi život utíká mezi prsty, tak nějak bez prožitků a kontroly. Nevědomá holka je takové zvířátko, reaguje někdy zkratovitě, často bezohledně a ze strachu.


Zamiluj se každý den

Víš, kdy jsi nejvíc s vědomou holkou?
Když se zamiluješ, tak jsi s ní skoro pořád, protože se nemůžeš zamilovat ve stavu nevědomého autopilota. Je to krásné období, člověk najednou přestane přemýšlet nad kravinama anebo začne 🤣?
Dnes jsi zamilovaný, a když se tě někdo zeptá, jak se máš? Odpověď bude nejspíš, že život je krásný, úžasný a všechno jde na první dobrou.
Co kdyby se tě zeptal někdo včera, tak byl život stál, nejspíš za hovno, ne?!

Co je zamilovanost?

Zamilovanost je unikátní projev vědomého stavu a pozornosti. Kdy víc jsme pozorní než, když se zamilujeme?
Najednou jsme pozorní sami k sobě. Najednou se máme rádi a pečujeme o sebe jako nikdy. Pravidelně se staráme o naše tělo. Čistíme si zuby, holíme se kdekoli je to potřeba, koupeme se i třikrát za den, voníme se a dokonce si denně měníme spodní prádlo. Tak to už je mazec, ne?
To je totiž život s touhle milovanou Vědomou holkou!

Smutný je, že to časem přejde. Proč přejde zamilovanost, ta péče o sebe, druhého a my padáme opět do náručí té Nevědomé potvory? Začneme přemýšlet!
Když jsme zamilovaní, jsme plni pozornosti vůči sobě i partnerovi, ale pak nás život začne vyrušovat a začneme přemýšlet. A tím končí každodenní měnění spodního prádla 🤣.

Zajímavý je, že ty si toho vůbec nevšimneš, ale velice brzy tě na to upozorní partner a s ním se ta Nevědomá holka moc prdět nebude.


Láska je prospěšná chemie

Láska je vlastně chemická reakce v našem těle a na povel to má náš mozek.

Když je někdo zamilovaný, tak září a prospívá, není nemocný. Proč? Protože mozek mění chemii v těle. Najednou v krvi proudí ty správné hormony a chemické prvky.

Dnes je již dokázané, že to myšlenky se převádí do chemie krve a krev přímo ovlivňuje stav našeho těla. Pokud jsme tedy zamilovaní anebo prožíváme nějaké úžasné období daří se i našemu tělu.
Funguje to oboustranně, kdy ve stavu strachu nebo negativity naopak mozek generuje stresové hormony a naše tělo na to přímo reaguje.

Co je vlastně stres?

Je to reakce mozku a těla na přímé ohrožení, v kterém nám jde o krk. Historicky byl tento stav velmi potřebný ve chvílích , kdy si do nás chtěl kousnout nějaký predátor. Byly to krátkodobé okamžiky našich životů a tento stav byl velice důležitý.
I v současnosti vidíme okamžiky, kdy člověk dokáže v tomto stavu neuvěřitelné fyzické výkony, ale dnes jsme negativitě, která generuje stres, vystaveni neustále a tato chemie v nás generuje většinu známých nemocí.


Věř a víra tvá tě vyléčí

Nastavení mysli ovlivňuje naše tělo a zdraví a základem je způsob myšlení, a to čemu věříme.

Hypoteticky, když ti někdo řekne, že tohle je pilulka na Corona virus, a když si jí vezmeš, tak budeš imunní. Věřím, že by se jich prodaly miliony a přitom by to klidně mohl být jen bonbon z cukru.
Jde o to, že tomu uvěříš a tvá mysl se uklidní a nastaví úplně jinou chemii v těle. Zvedne se ti imunita. Placebo funguje!

Jen víra v sebe mě dokázala nechat projít přes žhavé uhlíky a nespálit se. Kdybych cestou přes ně jen na chvíli zapochyboval, tak se prostě spálím. Takže těch pár sekund to vydržím, věřit v sebe a něco vyššího, tak proč to nejde déle?
No, protože hned potom, jak jsem přešel ty uhlíky a byl u sebe, jsem začal přemýšlet a pustil ke kormidlu tu Nevědomou holku.


Aktuální situace nouze

Původně jsem myslel, že k současnému stavu nouze a očekávané karantény se nebudu vyjadřovat. Však spousty chytrých hlav již své dílo stvořila.

Nicméně nakonec jen pár vět za mě:
Všichni teď procházíme složitým obdobím, kdy se nám mění velká část našich životů s Nevědomou holkou. Myslím, že teď jsou důležité hlavně dvě věci:

  • Neposrat se z toho, nepodléhat panice, strachu, a tím neoslabovat svou imunitu.
  • Chovat se odpovědně a dodržovat karanténu, jak nejlépe je to možné.

Možná tím, co se děje kolem, k sobě pustíme mnohem víc tu Vědomou holku a začneme přemýšlet o tom, jak žijeme ve spěchu, stresu a strachu.
Nechci nabádat k umělé pozitivitě, ale možná je čas na zamyšlení nad našimi životními hodnotami, které toto nastavení ovlivňují ze všeho nejvíc.

Sami se musíte rozhodnout, jak budete žít, je to naše volba naše odpovědnost a teď bude čas si to rozhodnutí pořádně rozmyslet.

Já mám v hlavě dvě holky! Jedna mě pěkně sere, ale tak to už v životě bývá!
Která to asi bude?

Tomáš – polyamorik

DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ MŮŽOU ZA PODPORU

Líbil se ti článek?

Chceš ho číst ještě čerstvej? Pokud ANO, tak si klikni vedle do formuláře a příští dostaneš jako první.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů

  • ONLINE KURZ PRO ŽENY I MUŽE!
  • Podpora blogu
  • Osobní konzultace
  • Sdílej každou druhou středu večer
  • Nejčtenější články
  • Rubriky